Новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски каза, че заедно

...
Новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски каза, че заедно
Коментари Харесай

Сирски от фронта: Обстановката е изключително сложна

Новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски каза, че дружно с министъра на защитата Рустем Умеров е посетил фронта в Авдеевското и Купянското направление, където съветските военни интензивно се пробват да водят нахлуване, написа " Би Би Си ".

" Оперативната конюнктура е извънредно комплицирана и напрегната. Руските окупатори не престават да усилват напъните си и имат числено превъзходство в персоналния състав. Те не регистрират загубите и не престават да употребяват тактиката на " самоубийствени офанзиви ", се споделя в изказване на главнокомандващия.

" Заедно с министъра на защитата анализирахме наличните запаси и потребностите на нашите войски. Въз основа на резултатите от работата взех редица значими решения, ориентирани към подсилване на бойните качества на нашите военни елементи и попречване на дейности на съперника ", добави Сърски, без да прецизира за какви решения става дума.

От февруари 2022 година, съветските войски се пробват да окупират Аведеевка, малък град в региона на Донецк. На 5 февруари авторитетният украински изчерпателен портал DeepState заяви, че обстановката в този регион се утежнява, а украинският боен анализатор Михаил Жирохов означи, че украинските въоръжени сили трябва или да укрепят гарнизона, или последователно да изтеглят групировката от града.

Освен това в края на януари съветската страна разгласи завладяването на три дребни села в купянско направление в Харковска област. (Киев не удостовери тази информация). Там съветската войска се пробва да доближи река Оскол и от няколко месеца щурмува подстъпите към село Синковка, ситуирано единствено на осем километра от Купянск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР